Élet az informatika fellegvárában

The Silicon Valley life

The Silicon Valley life

Magnus Carlsen

2014. január 27. - daneeesh

IMG_20140115_140749266.jpg

Szerdán (január 15.) ellátogatott a cégünkhöz Magnus Carlsen sakkvilágbajnok, aki novemberben nyerte el a címet 23. születésnapja előtt egy héttel. Emellett övé a valaha volt legjobb csúcs értékelés 2782 ponttal (sakkozóknak ez valószínűleg többet mond, mint nekem). Úgyhogy egy rövid bemutató után egyszerre öt ember ellen játszott a cégből és meglepő módon az egyikőjük döntetlent ért el ellene. Mint kiderült, ez a lány korábban már női sakkvilágbajnokkal is játszott döntetlent és fiatalabb korában ő is elég jó sakkozónak számított, úgyhogy minden elismerésem az övé.

IMG_20140115_143110812_HDR.jpgMagnus Carlsen vs Addepar

A játék után Magnus röviden kielemezte a játszmákat az öt ember ellen, illetve bármilyen kérdésre válaszolt. Vicces volt nézni, ahogy a "Make Mistakes" pólójában válaszol teljesen visszafogottan a különböző kérdésekre. Miután valaki megkérdezte, hogy szokott-e bughouset játszani és igennel válaszolt, sikerült befogni őt egy rövid játszmára a következő felállásban: a cég ügyvédje és az alapítója (Joe Lonsdale) állt ki párban a döntetlent elérő lánnyal és a világbajnokkal. Azt hiszem mindenkinek egyértelmű, hogy kik győztek... :)

sakk.jpgBughouse folyamatban, miközben sokan nézik a meccset.

A cég Facebook oldalán még van sok-sok kép, ha valaki kíváncsi.

Amúgy mint kiderült, tavaly valamilyen okból kifolyólag PSY is járt az irodában, de akárhogy kérték, nem sikerült rávenni, hogy táncolja el a Gangnam Style-t...

A bejegyzés trackback címe:

https://siliconvalleylife.blog.hu/api/trackback/id/tr755784461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása