Élet az informatika fellegvárában

The Silicon Valley life

The Silicon Valley life

Mexikó vs. Chile és az új 49ers (Levi's) Stadion

2014. szeptember 14. - daneeesh

Múlt hét szombaton lehetőségem volt elmenni a Levi's Stadionba, ami a San Francisco 49ers amerikai foci csapat vadonatúj otthona és ahol szombaton a Mexikó és Chile közötti barátságos focimérkőzést is tartották. A Levi's stadion az egyik legújabb stadion az Egyesült Államokban és - márcsak a Szilícium-völgy közelségéből és az ebből adódó presztízsből kifolyólag is - az egyik legfejlettebb a világon technológia szempontjából. Ez végig érezhető volt a látogatásunk alatt, ráadásul a mérkőzést az egyik luxuspáholyból tekinthettünk meg.

A lehetőség a cégünk egyik alapítójának és a formation 8-nek a jóvoltából jött, akik rendelkeznek egy páhollyal a stadionban és erre a meccsre kaptunk tőlünk néhány jegyet. Ez a barátságos mérkőzés volt a második esemény, amit ebben a stadionban rendeztek, ettől függetlenül a stadion már át is esett egy gyepcserén, a San Francisco 49ers pedig ma teszi próbára élesben az új otthonukat.

Az amerikai sporteseményekhez hagyományosan hozzátartozik a "tailgating", ami azt jelenti, hogy órákkal a meccs kezdete előtt odaérkeznek a helyszínre a nézők és a környező parkolókban sütögetnek, illetve iszogatnak a barátokkal, ismerősökkel, és a többi szurkolóval. A páholyok esetében ez úgy valósul meg, hogy a meccs kezdete előtt két órával kinyitnak a konyhák és a bárok a páholyok külön szintjén, amik korlátlan étel-, és italfogyasztással várják a vendégeket.

IMG_20140906_180425390.jpg

"Tailgating" - mexikói szurkolók a parkolóban a meccs előtt

Mi úgy terveztük, hogy másfél órával hamarabb odamegyünk és kiélvezzük a díszpáholy adta lehetőségeket, mivel azonban először rossz parkolóban kötöttünk ki, csak fél órával később érkeztünk meg a bejárathoz. A szervezők szerint az összes jegyet eladták erre a mérkőzésre, amit kétlek, mert a meccs közben számos üres helyet lehetett látni, a bejutás viszont így is körülbelül fél óráig tartott. A stadionba fémdetektoros kapukon keresztül vezet az út és csak átlátszó táskákat lehet bevinni, amit sok ember nem tudott, ezért sokakat fordítottak vissza a bejárattól, hogy kezdjenek valamit a táskájukkal. Szerencsére a várakozás alatt a javarészt Mexikó-párti tömeg gondoskodott a szórakozásról: megállás nélkül dudáltak és skandáltak mindenfélét, illetve hurrogták le az embereket, akik Chilének kezdtek el szurkolni.

IMG_20140906_181930417.jpg

Várunk a bejutásra javarészt mexikói szurkolókkal körülölelve

A kapuk után már meglehetősen zökkenőmentesen ment minden: könnyen megtaláltuk a páholyokat a stadionban, és amint beléptünk az ezek számára elkülönített részre, egyből egy hatalmas mosoly ült ki mindenkinek az arcán. Úgy éreztük magunkat, mintha egy teljesen új világba léptünk volna: a belső környezet leginkább egy modern luxus szálloda hangulatát idézte, ahol minden tökéletes és a vendég körül forog. Ez javarészt így is maradt az egész este folyamán: a kilátás a stadion középső szintjéről kiváló volt, a páholyunkban a falon két hatalmas televízión keresztül követhettük az eseményeket vagy nézhettünk akármi mást, illetve tizenkét bőr fotel állt a rendelkezésünkre, amennyiben a mérkőzésre szerettünk volna fókuszálni.

IMG_20140906_190107510.jpgKilátás a stadion luxuspáholyok számára elkülönített részéből

Az ételekre egy szavunk se lehetett: a különböző konyhák hatféle stílust képviseltek, amik közül kettőt próbáltam ki és mindkettő kiváló volt. Az egyik érdekesség a mac and cheese (sajtos makaróni) volt, ami egy tipikus amerikai, de általában elég unalmas étel. Ebben az esetben viszont hozzáadtak egy kis csirkehúst és valamilyen fűszert a szószhoz, ami mindenkinél hatalmas sikert aratott. A félidő után szolgálták fel a desszerteket - macaron, brownie, és egyéb aprósütemények közül lehetett választani. A brownie szolgáltatta az igazi meglepetést: az édes sütemény helyett a sós verziót kaptuk meg - a tetejére szórt tengeri só különlegességként szolgál és ínycsiklandozó kinézetet ad neki, azonban az íze így nem mindenki számára lesz megnyerő. Az ételek mellett a pultnál is természetesen a legjobb választékot kaptuk: kiváló sörök, borok, pezsgők, illetve töményitalok álltak a rendelkezésünkre. 

Ételfotók - galéria!

A technológiai újításokat mutatja például, hogy a stadionban ingyen WiFi volt, ami gyorsabb volt a T-Mobile 4G-jénél, amit a telefonomon be tudtam fogni. Emellett a páholyban a falon volt egy érintőképernyő, amivel a páholyban szinte mindent lehetett irányítani - innen vezéreltük a TV-ket, innen hívhattunk pincért, ha szükségünk volt valamire, stb. Ezt kiegészítette a középső bárpulton található tablet, amit bármire használhattunk a mérkőzés alatt, illetve volt egy külön alkalmazás rajta, amivel kiváló borokat lehetett rendelni, ezeket azonban sajnos nem fedezte a jegyünk és a legolcsóbb üveg 100 dollárnál kezdődött, így egyiket se próbáltuk ki.

Természetesen a meccs mellett se menjünk el szó nélkül: a két csapat a FIFA jelenlegi ranglistája szerint a tizenkettedik, illetve a tizenhetedik helyen áll, úgyhogy egy jó mérkőzésre lehetett számítani. Szerencsére jópár sztár eljött és az első 15-20 perc izgalmakkal és feszültséggel teli volt. Egy bedobásnál például az egyik chilei játékos a pálya széléről visszafutva könyökkel arrébblökte a bedobáshoz készülődő mexikóit, amit a bíró nem látott, viszont majdnem verekedés alakult ki a helyzetből. Helyzetek szempontjából sajnos csak 4-5 igazán nagy helyzet volt és gól egy se, de azért nem magyar tiki-takával telt a meccs. Emellett a mexikói szurkolók természetesen "kedvesen" fogadták a chilei szadarúgásokat és kirúgásokat: minden alkalommal hatalmas zajt csináltak és a rúgás pillanatában egyként kiáltották, hogy "putto!". 

Chilei kirúgás: "Putto!"

A meccs után a hatalmas tömeg együtt hömpölygött ki a stadionból és próbált meg a sok lezárt út között hazajutni, amikor látszott, hogy hiába a sok újítás és fejlesztés a stadionban, mindent ők se tudtak forradalmasítani. Így körülbelül másfél óra alatt tettük meg az amúgy húsz perces utat, ráadásul ebből 40 perc volt, amíg a parkolóházban a második emeletről eljutottunk a kijáratig.

Összességében egy hatalmas élmény volt az este és kiváló lehetőség volt, hogy bepillantást kapjak az egyik legjobb stadion luxus részlegébe és az itteni elit életébe. A Levi's stadion megmutatta, hogy hogyan kell egy minden igényt kielégítő stadiont építeni, illetve mi az az új standard, aminek manapság egy stadionnak meg kell felelnie, ha versenybe szeretne szállni a nézők maximális kielégítéséért.

További képekért katt:

A bejegyzés trackback címe:

https://siliconvalleylife.blog.hu/api/trackback/id/tr276684679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása