Élet az informatika fellegvárában

The Silicon Valley life

The Silicon Valley life

Biciklizz munkába!

2015. május 17. - daneeesh

Ezen a héten volt Amerikában a 'Biciklizz munkába!' hét (National Bike to Work Week), amiben mi is részt vettünk. Az esemény lényege elég egyértelmű: arra próbálják ösztönözni az embereket, hogy váltsák le a kocsijukat egy egészségesebb járműre és biciklivel járjanak dolgozni.

A környéken a fő esemény csütörtökön, azaz május 14-én volt: az utak tele voltak biciklisekkel és a főbb csomópontokon különböző önkéntesek vagy biciklis boltok állítottak standokat, hogy ingyen enni és innivalót, illetve bicikli kiegészítőket osztogassanak és megköszönjék az embereknek, hogy úgy döntöttek, hogy kerékpárral mennek ezen a napon dolgozni.

A cégünknél néhány ember hetente egyszer vagy kétszer biciklivel jön dolgozni San Franciscoból, így ők elhatározták, hogy egy nagyobb csapatot szerveznek, akikkel közösen teszik meg ezt az utat ezen a napon. Már körülbelül másfél hónapja elkezdődött a szervezés és a design csapatunk tervezett egy céges biciklis felsőt, amit aki akart, megrendelhetett. A végeredmény hatalmas népszerűségnek örvendett: nemcsak a cégen belüli emberek közül rendeltek sokan, hanem a klienseink is többen vettek egyet maguknak és ezt hordják, amikor bicikliznek munkába menet.

screen_shot_2015-04-09_at_7_32_33_am.png

A design csapatunk által tervezett biciklis felső: az inspiráció a nyakkendőhöz az Addepar egy évekkel ezelőtti pólójáról jön, ami egy fehér póló volt szintén egy nyakkendővel az elején és alatta egy 'We work in finance' ("mi a pénzügyi világban dolgozunk") felirattal. A legenda szerint eleinte több tárgyaláson is ezzel jelentek meg a céges vezetők rendes ing és nyakkendő helyett

Az útvonal San Franciscoból Mountain Viewba közel se rövid:

A közös találkozóponttól az irodáig az út körülbelül 65km, szinte végig az öböl mellett jön és viszonylag lapos. Ez az útvonal több nevezetes pontot is érint: a San Francisco-i repülőteret, az Oracle irodáit, a Facebook központját, végül pedig a Google és a LinkedIn irodáin keresztül érkezik meg Mountain Viewba. Mivel nem mindenki lakik San Franciscoban a cégből, ezért a város központján kívül további két találkozópontot beszéltünk meg: az Oracle és a Facebook irodáit, ahonnan még 28, illetve 14km volt hátra az útból.

screen_shot_2015-05-16_at_7_56_48_pm.png

A teljes útvonal San Franciscoból Mountain Viewba

Mivel én az irodánktól gyalog kb. 10 percre lakom, ezért néhány másik hasonló cipőben járó emberrel úgy döntöttünk, hogy a Palo Alto-i vonatállomásnál találkozunk, innen a Facebookhoz felbiciklizünk, ahonnan pedig a többiekhez csatlakozva visszamegyünk az irodába. Az eredeti 65 kilométeres táv helyett ez körülbelül csak egy 29 kilométeres kör volt. Viszonylag sok időt sikerült a Facebook irodájánál töltenünk a többiekre várva: itt egy bicikliző Obama bábu fogadta az embereket, illetve a Facebook dolgozói, akik kerékpárral érkeztek, kaptak egy kis ajándékcsomagot, amiben hangszóró, biciklis kiegészítők, és mindenféle apró kütyü volt.

#biketowork #mrpresident

A photo posted by The Silicon Valley Life (@thesiliconvalleylife) on

A Facebook irodájánál egy bicikliző Barack Obama bábu fogadta az embereket - szinte mindenki készített közös fotót vele

Amint a Facebook központjához ért a San Franciscoból induló csapat, egyből folytattuk az utat az Addepar felé. Az irodához érve egy csapatfotó után mindenki a reggeli és a zuhanyzók felé vette az irányt, utána pedig kicsit fáradtabban, de folytatódott a nap, mint akármelyik másik.

img_9112.JPG

A San Francisco irányából lebicikliző csapat

Összesen körülbelül 20-an bicikliztek az irodába különböző irányokból aznap, ami egész sok, ha figyelembevesszük, hogy szakadó esőt jósoltak a reggeli órákra (ez ebédidőben meg is érkezett). A pihenőknél pedig jópáran leszólították a csapat több tagját, hogy milyen cégnek dolgozunk és mit csinálunk, mert mindenkinek tetszett a biciklis ruhánk, így egy újabb kiváló alkalom nyílt, hogy nagyobb ismerettséget szerezzünk a cégnek a design csapatunk jóvoltából. Összességében egy sikeres napot tudhattunk a hátunk mögött. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://siliconvalleylife.blog.hu/api/trackback/id/tr947466150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása